|
Dağ başında hayatım 3-5 koyun servetim Para puldan anlamaz Malı mala verirdim.
Ne koyunum haram yedi Ne sütüme su girdi Günah denilen neydi Duysamda anlamazdım.
Abdestimde eksik çoktu Namazımda kusur boldu Allah sevmez cahil kulu Git şehire öğren dendi.
Hazırlayıp çıkınımı Terkederken vatanımı İyi belle Ethem emi! Git gurbete öğren dendi.
Sıkış tepiş otobüsten Bilet diye bir ses geldi Peynir süt versem derken İn aşağı alış dendi.
Güç bela sonunda Şehir işte karşımda Gidem derken yoluma Kırmızıda durcan dendi.
Fıkır fıkır yer gök insan İlim kimdir kime sorsam Bak bu okul onun evi Git orada tanış dendi
a,b,c'den başlattılar 3,4,5'e uğrattılar Pek çok şeyler anlattılar Sorulunca bilcen dendi
Tek okulla olmaz bu iş Dersaneye yaptır giriş Özel öğretmenle tanış Rakibe fark atcan dendi
Aynı odaya topladılar Sınav denen şeyi yaptılar Bizi sıkıntıya soktular Zorda kopye çekcen dendi.
Cami eve getirdiler İmam budur dediler İyi dinle kulak ver Allah kitap öğren dendi
Besmeleyle başladım imama niyet eğledim Namaz sonu ilk işim Avluya mendil açcan dendi
İster iken hak adına Götürürken bak tadına Derse biri uymaz dine Bu dinsizdir diycen dendi.
Geçim için sokaklara Yardım diye yaşlılara Bankamatik kuruğunda Şifreleri çalcan dendi
Çok konuşup az çalışıp Siyasetle tanışıp Halka umut dağıtıp Hep kendine alcan dendi.
Tanıştım öğrendim Oldum da ilim sahibi Niye tatsızlaştı namaz Ekmek ve aşım Azıcık başımda şimdi Türlü türlü telaşım. . ethem
En son Anonymous tarafından Çrş Mar 16, 2011 11:37 am tarihinde darbelendi.
|